Ajánlott filmek

Miért jó a cikluskövetés?
A cikluskövetésről, annak fontosságáról, jelentőségéről beszélnek magyarországi oktatók.

 

Mi az a cikluskövetés?
A női ciklus során fellépő hormonális változások külsőleg megfigyelhető testi jelekkel járnak együtt. A testünk által küldött jeleket pedig megfigyelhetjük, értékelhetjük, és ezzel nyomon tudjuk követni, hogy épp mi történik a testünkben, hol tart a ciklusunk. Hogy ez miért fontos? Ebben a filmben éppen erről beszélnek cikluskövetés-oktatók. Magyarországon 4 módszer közül választhat egy nő, ha szeretné megismerni a ciklusát: Billings, Creighton, FEMM Health és Sensiplan. A módszereket személyes oktatás során lehet megfelelően elsajátítani. A filmből kiderül, hogy az oktatás milyen módon zajlik; mit tegyen egy nő vagy egy pár, ha szeretné megismerni a ciklusát; ha kíváncsi, mikor termékeny és mikor nem; vagy ha azt szeretné megtudni, hogy amit a ciklusával kapcsolatban tapasztal, normális-e.

Gyógyítható a meddőség?
Egyre több orvosi irányzat ismeri fel, hogy milyen nagy jelentősége van a ciklustáblázatoknak a nőgyógyászati és endokrinológiai kivizsgálásokban és kezelésekben. Ezek közül Magyarországon a NaProTechnológia és a FEMM Health orvosi irányzata érhető el. A filmben először a meddőség fogalmát definiáljuk, majd két orvos és két cikluskövetés-oktató mondja el, hogy tapasztalataik szerint miben segíthet a ciklustáblázat a nőgyógyászati vagy endokrinológiai kivizsgálás során, illetve mi mindent vizsgál egy párnál a NaProTechnológia. Megtudjuk, hogy számtalan oka lehet a gyermektelenségnek, hiszen a meddőség tünet. Okai feltárhatók, jó részük megszüntethető. Sok esetben természetes körülmények között is megfoganhat a vágyott kisbaba.

Letölthető szórólapok

Alább olyan szóróanyagokat, információs lapokat találsz, amelyek a cikluskövetéssel, termékenységtudatossággal és egészséggel kapcsolatos tudnivalókat tartalmazzák. Letöltésük és felhasználásuk változtatás nélkül, forrásmegjelöléssel engedélyezett.

Az egyes szóróanyagok letöltéséhez kattints a képekre!

A cikluskövetésről általában

Miben segít Neked a cikluskövetés? plakát  Összhangban Istennel, összhangban a testünkkel - plakát A legnagyobb tévhitek a női ciklussal kapcsolatban - plakát   cikluskövetés szórólap képe  Nőnek lenni jó szórólap képe

Cikluskövetési módszerek

cikluskövetési módszerek szórólapja BOM módszer plakát FEMM módszer plakát

Miket vizsgál a NaProTechnológia?

Részletes szórólap a gyermektelenséget okozó tényezőkről. Nyomtatható verzió letöltése itt:

A meddőség nem diagnózis (Miket vizsgál a NaProTechnológia)

Kutatás az egészség- és termékenységtudatosságról (TÁRKI 2019)

A Természetes gyermekáldás projekt keretein belül kutatás készült a fiatalok egészség- és termékenységtudatosságával kapcsolatban. A Tárki kutatásának fókuszában a 16–40 éves magyarországi népesség ismeretei és attitűdjei álltak. A legfontosabb eredmények, valamint az ezek nyomán megfogalmazott Ajánlások ITT olvashatóak. A teljes, 100 oldalas elemzés a termeszetesgyermekaldas@gmail.com címen kérhető.

A magyar fiatalok egészség és termékenységtudatossága - kutatás borító

Szakdolgozat a NaProTechnológiáról 2020

Egy katolikus édesanya szakdolgozata, melyben azt vizsgálja, hogy mi is pontosan a Biblia és az egyházi dokumentumok tanítása a meddőségről, milyen erkölcsi aggályai vannak a Katolikus Egyháznak a mesterséges megtermékenyítési eljárásokkal kapcsolatban. Felteszi a kérdést, hogy van-e egyáltalán olyan orvosi eljárás, amely meg tud felelni az Egyház morális elvárásainak, kitér arra, hogy a keresztény értékrenddel mely orvosbiológiai eljárások összeegyeztethetők. Ezeket az ismereteket úgy igyekezett összefoglalni, hogy a hétköznapi ember számára is érthetőek, sőt egyértelműek legyenek.

Szakdolgozat a NaProTechnológiáról 2020 - borító

“Gyermekáldás természetesen” könyv

2017-ben megjelent könyv a NaProTechnológiáról, melyben neves nőgyógyászokkal, oktatóval folytatott beszélgetések olvashatók a NaPro Technológiáról és a Creighton-módszerről. A kötet második felében olyan sikertörténetek kaptak helyet, amelyekben házaspárok a NaPro Technológia segítségével váltak szülőkké.

"Gyermekáldás természetesen" könyv borító

A Cikluskövetés.hu hivatalos plakátjainak és szórólapjainak nyomdai változatai az alábbi linkeken tölthetők le: