Billings Ovulációs Módszer (BOM)

Orvosok által kidolgozott, több mint 100 országban tanított és alkalmazott természetes módszer. Egyaránt alkalmas családtervezésre – a fogamzás elérésére vagy elkerülésére –, valamint a női egészség nyomon követésére. Lényege a méhnyaki nyák változásainak figyelemmel kísérése és ennek az ismeretnek az alkalmazása.

A Billings módszer alapja az a tudományosan igazolt felfedezés, hogy a méhnyakban termelődött nyák a fogamzóképesség legmegbízhatóbb jele: ez az egyetlen specifikus jel a női szervezetben, amely előre jelzi az ovulációt. A módszer képzett oktató segítségével egyszerűen elsajátítható.

Creighton Módszer (CrMS)

A nyák és egyéb biológiai jelek megfigyelésén alapuló természetes módszer. Egyaránt alkalmazhatod várandósság elérésére vagy várandósság elkerülésére is. Egy világszerte szabványosított cikluskövetési módszer, mely standardizálás vonatkozik a megfigyelés végzésére, a biológiai jelek feljegyzésére, valamint az oktatás menetére.

Ennek köszönhetően a Creighton Módszerrel készült táblázat – ha bármilyen nőgyógyászati panaszod van (PMS, meddőség, vetélések, rendszertelen vagy kóros vérzés, PCOS, stb.) – alapját képezheti orvosi vizsgálatnak és a NaProTechnológia alapelvei szerinti kezelésnek is. Kidolgozója az amerikai egyesült államokbeli Thomas W. Hilgers professzor, aki tagja volt a II. János Pál pápa által 1994-ben életre hívott Pápai Életvédő Akadémiának is.

FEMM Health

A FEMM egy rövidítés, az elnevezés az angol Fertility Education & Medical Management (termékenységi oktatás és orvosi menedzsment) összeolvasásából származik. A FEMM egy átfogó női egészségügyi program, mely megtanít arra, hogyan értsd meg a tested működését, így segít felismerni az egészséged hormonális és más létfontosságú jeleit.

Ennek érdekében támogatást nyújt az ingyenes, magyar nyelven is elérhető FEMM Health applikációval, mely segít az egészséged nyomon követésében, bármi is a célod vele. Cél lehet „csupán” az egészség megfigyelése, de az applikáció használható családtervezésre is. A FEMM Health orvosi ága pedig orvosi vizsgálatokat és kezelést biztosít új kutatások és orvosi protokollok alapján.

Sensiplan (Tüneti-hőmérőzéses módszer)

Az ébredési hőmérséklet, a méhnyaknyák (és esetlegesen a méhnyak) változásait és számos egyéb testi jelet megfigyelő és nyomon követő módszer. Ha figyelemmel követed őket, akkor könnyen tájékozódhatsz a termékenységed alakulásában – ez pedig sok segítséget nyújt a ciklusoddal való mindennapi együttélésben és az esetleges női egészségügyi problémák észlelésében.

Az önmegfigyelés által szerzett információk megbízható segítséget jelenthetnek családtervezési szándékaid megvalósításában is, hiszen minden nap tudni fogod, termékeny vagy-e.  E tudás birtokában hozhatsz döntést a pároddal a szexuális életetekkel kapcsolatban. A düsseldorfi egyetem orvosai által  precízen kidolgozott szabályrendszer áll rendelkezésre ahhoz, hogy elősegítsétek vagy elkerüljétek a gyermekáldást.

Orvosok

Honlapunkon igyekeztünk összegyűjteni azoknak az orvosoknak az elérhetőségeit is, akik fontosnak érzik és tisztában vannak azzal, hogy a legtöbbet a saját ciklusáról egy olyan nő tud elmondani, aki rendszeresen és alaposan megfigyeli és táblázatban/applikációban vezeti a ciklusára jellemző tüneteket.
A NaProTechnológia, a FEMM Health, a NeoFertility olyan orvosi irányzatokat képviselnek, melyek a kivizsgálás és a gyógyítás során a nő által vezetett táblázatokra is támaszkodnak.
A honlapon megtalálható orvosok kijelentik, hogy munkájukat a hozzájuk forduló páciensek panaszainak okát kutatva végzik, kezelést elsődlegesen a FEMM Health, NaProTechnology és/vagy NeoFertility protokolljainak megfelelően javasolnak.
Tüneti terápiát csak szakmailag indokolt esetben alkalmaznak. Pácienseik lelkiismereti és vallási meggyőződését, szemléletét tiszteletben tartják, számukra és velük egyeztetve az életvédelem elveivel ellentétes kezelést nem ajánlanak, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően teljeskörűen tájékoztatják őket a lehetséges vizsgálati és kezelési módokról.
Tudomásul veszik, hogy amennyiben nem követik a fent felsorolt protokollokat, nevük és elérhetőségük a honlapról eltávolításra kerül.