Ezen az oldalon azokat a linkeket igyekeztünk összegyűjteni, ahol a cikluskövetésről szóló cikkek, megjelenések, riportok hangoznak el.

NaPro Technológia – A 21. század házaspárjaihoz is szól a Szentírás - cikk

Mi köze a Szentírásnak a meddőség kezeléséhez? Kell-e a jegyesoktatás során beszélni a családtervezés nehézségeiről, dilemmáiról? Labantné Cservenyák Katalin többek között ezekre a kérdésekre keres választ NaPro Technológia – katolikus válasz a meddőség kezelésére című írásában, amely a Katolikus Szeretetszolgálat www.cikluskovetes.hu oldalán is megjelent. Benkóczyné Mácsai Kornélia interjúja.

Termékenységtudatos cikluskövetés - cikk

A Bízd Rá Magad honlap egyik jógyakorlatát bemutató cikk a cikluskovetes.hu honlapról. A cikkben szó van a cikluskövetés előzményeiről, hogy mire jó a cikluskövetés, kinek ajánljuk. Eloszlatunk néhány tévhitet és szó van az oktatás felépítéséről is. 

A Politikai Hobbista című műsorban Dr. Bálint Balázzsal beszélgettek - videó

A Pesti TV Politikai Hobbista című műsorának vendége volt Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász, országos szakfelügyelő főorvos, református presbiter, aki Abortusz, szülés, védekezés…nem csak nőknek témakörben beszélgetett a műsorvezetővel, Jeszenszky Zsolttal. 
A műsor elején a főorvos elmondja, hogy milyen gyakorlati lehetőségei vannak ma Magyarországon egy szülész-nőgyógyásznak, aki nem akar abortuszt végezni. 
 6:38 – Szóba kerül a megelőzés lehetősége: A főorvos nem egy törvényi tiltásban látja az abortusz kérdés megoldását, hanem a nevelés és az                     élet tiszteletének fontosságát hangsúlyozza.
 8:12 – A cikluskövetés gyakorlati megvalósításáról beszélt dr. Bálint Balázs. Elmondta, hogy a testi jelek megfigyelésével hogyan tudja egy nő                     tudatosan megélni a gyermekvállalást. 
 11:40 – Családbarát szülészetek Magyarországon – mit jelent ez a fogalom a gyakorlatban? Hogyan tudja megvalósítani a kórházi szülészet                          a természetes körülményeket? Konkrét példák magyar kórházakról.

A női ciklus az ötödik életjel! - cikk

 

Csupán a nők három százaléka figyeli és érti sajtát ciklusának eseményeit. Pedig a menstruációt az ötödik életjelként tartják számon, segítségével képet kaphatunk általános egészségi állapotunkról, illetve az esetlegesen fennálló rendellenességekről és krónikus betegségekről is. Magyarországon jelenleg négy olyan cikluskövetési módszer érhető el, amely biztonsággal alkalmazható, ám ha hallottunk is ezekről, talán nem mertük kipróbálni őket, esetleg azt sem tudtuk, hova fordulhatunk kérdéseinkkel. 

Milyen meddőségi eljárást támogat a Katolikus Egyház? - cikk

Az elmúlt bő 40 év során, amióta lehetőség van művi megtermékenyítésre, 6 millió ember született világszerte ezzel a módszerrel. Mivel azonban az asszisztált reprodukciós eljárások valamennyi formája, így a lombik is, ellentétes a Katolikus Egyház tanításaival, sok vallásos pár számára vállalhatatlan. A vita megosztja a keresztény embereket is, és időnként fellángol. A Képmás cikke arra vállalkozott, hogy bemutassa azokat az itthon még kevéssé ismert, de vallásos berkekben is abszolút elfogadható módszereket, amelyek legalább olyan eredményesek, mint a lombik-program.

"Új nemzedék" - Gyermekáldásra várva videó

Kata és Lajos kilenc évet várt, hogy babájuk megfoganhasson, kisfiúk, Simon most ötéves. Cikluskövetési módszert alkalmaztak, rendezték azokat az egészségügyi problémákat, amelyek a kicsi érkezésének útjában álltak. Történetüket a Duna TV Új Nemzedék című műsora mutatta be, az adás a Média a Családért-díj 2020. decemberi jelöltje lett. A párral Erhardt Ágoston beszélgetett.